LobbyABC
Voor kleine en middelgrote organisaties    
die een eigen lobby willen organiseren    
en daar wegwijzer en gids bij zoeken    

MENU

Welkom
Voorstellen
Producten
Offerte
Gegevens
Lobby Alfabet

Producten voor het opzetten van een lobby

Voor het aanvragen van een offerte kunt u telefonisch of via de mail contact opnemen. U vindt deze gegevens in het menu ter rechterzijde.

Advies en Begeleiding bij het Lobbyen

Advies en begeleiding kunnen elke gewenste vorm aannemen. Van het voorbereiden van gesprekken met ambtenaren of politici, het uitwerken van lobbyacties, het meegaan naar gesprekken of zelfstandig voor u aan het lobbyen gaan. U beschikt kortom over uw eigen lobbyist.

Kennisopbouw: cursus doelgericht lobbyen

In een cursus van een dagdeel neem ik u mee in de wereld van het lobbyen en gaat u aan de slag met een voor u op maat gemaakte case. We doorlopen de primaire keuzes die u dient te maken voor het starten van een lobby en zomen in op de daarmee samenhangende acties.

Na afloop heeft de cursist een scherper beeld bij

  • wat er komt kijken bij het opzetten van een actieve lobby;
  • de keuzes waar u voor staat;
  • de mogelijke strategieŽn en acties;
  • het maken van een lobbyplan en;
  • de reikwijdte van wat een lobby vermag.

Opstellen van een Lobbyplan

Tijdens deze instructie-bijeeenkomst ontvangt u een sjabloon voor een lobbyplan. Op basis van uw inbreng doorlopen we samen de eerste stappen bij het invullen en opstellen van een lobbyplan. Zo stellen we vast welke belangen u heeft en hoe u die het beste kan realiseren. Ook staan we stil bij het actorenkwadrant en formuleren we een aantal gerichte activiteiten.

Opstellen van een Actorenkwadrant

In dit onderdeel gaan we samen aan de slag met een variant van het actorenkwadrant. Voor drie arenaís wordt de eigen positie ten opzichte van andere actoren (organisaties en/of personen) in beeld gebracht.

Deze arenaís zijn Democratische Instituties, waaronder politieke partijen, VNG, IPO en ministeries; Ketenpartners zoals leveranciers, afnemers, inspectie, branche-organisaties, concurrenten en; Maatschappij, waaronder media, verwante organisaties, gebruikersgroepen.

Hiertoe dient u vooraf de actoren te benoemen en te scoren op drie elementen: het type relatie, de mate van invloed en de inhoudelijke overeenstemming met uw organisatie. Voor dit doel wordt u een scoreblad toegezonden.

Bel Arjan Stoffels:
06 - 298 64 217

E-mail | Zenden
Twitter | Volgen
Blog | Lezen
LinkedIn | Linken


Creative Commons Licentie